Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy w 100% procentach mozna wierzyc lekarzowi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.Czy w 100% procentach mozna wierzyc lekarzowi.Moze troche opowiem tutaj.

Gdy mialem 6 lat moj wzrok sie pogorszyl.Pamietam caly czas siedzialem i gralem na PS1 z krzeselkiem pare cm od telewizora ... No i wtedy pielegniarka szkolna zlecila mi padanie wzroku.Lekarz stwierdzil ze mialem wade wzroku.Mialem wade wzroku 3+ .I zaczelem nosic okulary od tamtego czasu.Jakos tak gdy mialem 14lat bylismy u okulisty i zmniejszyla mi sie wada wzroku do 2,5+ 

Dzisiaj [17lat] bylem u okulisty i powiedzial tak.

Mam juz w miare dobry wzrok.I mam wybór.Albo dostane okulary na minusach i mam odrazu nosic do konca zycia,albo moge chodzic bez okularow ale nie moge przemeczac wzroku.

Sam niewiem co o tym sadzic.Bo niby mam cos tam wade wzroku a juz moge bez okularow chodzic ? Sam niewiem

W sumie sadze ze dobrze widze.Ale czasami jak dlugo patrze na male literki,lub siedze przy kompie to mnie oczy bola.

Babka powiedziala,ze albo moze mi przepisac okulary na minusach i mam je zaczac nosic ''od zaraz'' do konca zycia,albo moge chodzic bez okularow ale mam oszczedzac swoj wzrok,nie siedziec za duzo przy kompie i robic sobie przerwy,odpoczynek dla oczu.

Co o tym sadzicie ? Okulary w sumie nosilem 13lat.Nie przeszkadzaly mi w codziennym zyciu.Ale teraz tak jakby trudno sie odzwyczaic ;/ i do tego uwazac by znow go nie zepsuc ;/  Boje sie ze znowu mi sie zepsuje wzrok i to na gorsze,ze oslepne calkiem czy cos.Aktualnie dobrze widze ale te ostrzezenia przed zbyt duzym przemeczeniem oczu mnie troche przerazily 

Edit : No ale jak mam nosic skoro on mi kazal nie nosic.

Edit2 : Do dzisiaj nosilem okulary 2,5+.A babka powiedziala,ze oczy mi sie jakby wyzerowaly tyle ze powiedziala ze musze uwazac bo w kazdej chwili wada wzroku moze mi spasc na - [niewiem o co tu chodzi].I powiedziala ze moge chodzic bez okularow i musze uwazac zeby nie meczyc oczu albo odrazu moze mi przepisac okulary na - tyle ze powiedziala ze je juz bede nosic do konca zycia ...

ie068n.jpg
Opublikowano

Zalecane jest noszenie okularów nie przymus. Na pewno może ci się popsuć trochę wzrok mimo tego nie stracisz go.

Radzę i tak nosić okulary lub szkła.

; )

Opublikowano

Polecam abyś zmniejszył sobie kontrast/jasność w monitorze i pobrał program f.lux. Oczy Ci podziękują.

Opublikowano

Nie można wierzyć lekarzom w 100%. Mojemu tacie powiedzieli że ma raka i przez tydzień chodził przygnębiony, a potem się okazało że ktoś zrobił błąd i jednak nie ma raka ....

Opublikowano

Masz wadę na plusie, ale masz nosić minusy???

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Zawsze pomożesz iść do innego okulisty i z nim skonsultować swoje spostrzeżenia.

Wiec coś o tym bo jedna lekarka prawie rok leczyła mnie silnym lekami na chorobę... której nie mam :D

Opublikowano

oczy same nigdy się nie leczą, skoro niepodobna ci się diagnoza jednego okulisty idź do innego i zobaczysz że usłyszysz praktycznie  to samo o konieczności noszenia okularów na minusie

prawie od ponad 25 lat mam to samo z oczami mimo dobrego wzroku lepiej nosić bo z czasem pogarsza się samoistnie wzrok bez okularów

inną opcją jest tylko operacja

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...